Certificat de omologare (înregistrare) a produsului de uz fitosanitar sau a fertilizantului (cu excepţia celor marcaţi cu menţiunea 'Îngrăşămintele CE')

Eliberarea certificatului de omologare (înregistrare) a produsului de uz fitosanitar sau a fertilizantului (cu excepţia celor marcaţi cu menţiunea 'Îngrăşămintele CE') şi înscrierea acestuia în Registrul de Stat, în urma cărora se permite introducerea lui pe piaţă şi utilizarea conform destinaţiei.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Cercetare-testare-experimentare de stat

    • Depunerea solicitării de testare de stat, de către solicitant, conform formularului;
    • Includerea produsului în Programul de cercetare-testare-experimentare de stat şi efectuarea cercetărilor în condiții de câmp de către instituțiile de cercetare abilitate (1-3 cicluri de vegetație). Ultimul termen de includere a produsului în Programul de cercetare-testare-experimentare de stat este 31 martie;
    • Încheierea contractului cu solicitanții și instituțiile de cercetare abilitate privind cercetarea-testarea-experimentarea de stat;
    • Prezentarea mostrelor de către solicitant sau producător pe cont propriu, în termeni optimali fondării experiențelor.

    publicService.channels.2.title

  • 2
    Pasul 2. Expertiza dosarului

    Procedura ordinară

    • Depunerea solicitării de omologare/extindere a sferei de utilizare/reomologare conform formularului propus, însoțită de dosarul toxicologic.
    • Expertiza dosarului și avizarea sanitară și de mediu de către experții Ministerului Sănătății, Ministerului Mediului, Centrului de Stat în scopul omologării/extinderii sferei de utilizare/ reomologării. 


    Procedura de recunoaștere

    • Depunerea cererii de omologare/extindere a sferei de utilizare/reomologare a produsului de uz fitosanitar/fertilizantului prin procedura de recunoaștere și a setului de documente administrative și științifice.
    • Efectuarea verificării documentare a dosarului de către grupul de experți din cadrul autorităților publice de specialitate din domeniile agricultură, sănătate publică şi mediu, cu întocmirea ulterioară a Raportului şi a concluziilor privind omologarea/extinderea sferei de utilizare/reomologarea produsului respectiv.

    publicService.channels.2.title

  • 3
    Pasul 3. Decizia Consiliului Republican Interdepartamental

    Luarea deciziei de aprobare sau refuz, de către Consiliu în privința omologării, reomologării, extinderii sferei de utilizare a produsului de uz fitosanitar sau a fertilizantului în baza avizelor sus menționate şi informația privind cercetarea-testarea-experimentarea de stat (raportul de cercetare-testare-experimentare), sau a Raportului şi a concluziilor privind omologarea/extinderea sferei de utilizare/reomologarea produsului (după caz).

  • 4
    Pasul 4. Eliberarea certificatului de omologare

    Eliberarea certificatului de omologare (înregistrare) a produsului de uz fitosanitar sau a fertilizantului (cu excepţia celor marcaţi cu menţiunea 'Îngrăşămintele CE') şi înscrierea acestuia în Registrul de Stat.

Serviciul de Stat „Centrul de Stat pentru Atestarea şi Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar şi a Fertilizanţilor”
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.