Întocmirea actului privind protestele de mare

Întocmirea actului privind protestul de mare este un document scris prin care comandantul navei înștiințează funcționarul consular asupra evenimentelor deosebite cu care a fost confruntată nava și marfa aflată la bord, în timpul voiajului de mare sau în timpul staționării în port. Aceasta poate constitui temei pentru a prezenta proprietarului navei pretenții patrimoniale. Funcționarul consular în baza declarației căpitanului și după posibilitate, a depozițiilor a cel puțin doi martori din echipajul navei, alcătuiește un act de protest de mare și îl certifică.Primirea protestului de mare de la comandanţii de nave străine şi întocmirea actului privind protestul de mare se efectuează de către consulii Republicii Moldova pe principii de mutualitate. Pentru a afla mai multe informații despre serviciul consular, contactați misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova din țara în care vă aflați.

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pas 1 Depunerea actului

    Depunerea actului privind protestul de mare de către comandantul navei la misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova din țara în care vă aflați.

  • 2
    Pas 2 Achitarea taxei consulare

    Achitarea taxei consulare

  • 3
    Pas 3 Eliberarea răspunsului

    Raspunsul va fi recepționat la misiunea diplomatică sau oficiul consular al Republicii Moldova

Informația din această pagină este oferită de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene
Mai multe
Categoriile serviciului
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.