Compensaţie bănească în locul biletelor de tratament sanatorial gratuit persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului

Acordarea unui drept bănesc în locul biletelor de tratament gratuit invalizilor de război după expirarea a doi ani calendaristici (01 ianuarie - 31 decembrie) de la data apariţiei dreptului respectiv.

Militarii, inclusiv cei trecuţi în rezervă (în retragere), care şi-au îndeplinit serviciul militar (inclusiv fiii regimentului sau elevii marinari) ori s-au aflat temporar în subunităţile, unităţile militare, statele majore şi instituţiile militare ce făceau parte din armata activă, partizanii, muncitorii şi funcţionarii care au devenit persoane cu dizabilități în urma rănirii, contuziei, schilodirii sau a unei afecţiuni contractate în timpul celui de-al doilea război mondial în zonele în care s-au desfăşurat acţiunile de luptă, în sectoarele din apropierea frontului, ale căilor ferate, drumurilor auto, la construirea aliniamentelor de apărare, bazelor maritime militare, aerodromurilor.

Persoanele din corpul de comandă şi soldaţii din organele afacerilor interne, din Centrul Naţional Anticorupţie, din sistemul administraţiei penitenciare şi din organele securităţii naţionale care au devenit persoane cu dizabilități în urma rănirii, contuziei, schilodirii sau a unei afecţiuni contractate în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu în zonele în care sau desfăşurat acţiuni de luptă.

Persoanele care au devenit persoane cu dizabilități în urma rănirii, contuziei, schilodirii fiind antrenate de organele puterii locale la colectarea muniţiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în anii celui de-al doilea război mondial şi în perioada de după acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova.

Militarii care au participat la acţiunile de luptă şi persoanele care au deservit contingente militare active aflate în alte state şi care au devenit persoane cu dizabilități în urma rănirii, contuziei, schilodirii sau a unei afecţiuni contractate în timpul acţiunilor de luptă.

Persoanele participante la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, care au devenit persoane cu dizabilități în urma rănirii, contuziei, schilodirii sau a unei afecţiuni contractate în timpul acţiunilor de luptă.

Pentru a solicita serviciul la CTAS din raza de domiciliu puteți face o programare prealabilă la linkul: https://servicii.gov.md/programare.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii și a documentelor necesare

    Cererea și documentele necesare se depun la CTAS din raza de domiciliu a solicitantului.

  • 2
    Pasul 2. Prelucrarea documentelor și emiterea deciziei

  • 3
    Pasul 3. Formarea plăţilor şi transmiterea informaţiilor către serviciul guvernamental de plăți electronice MPay pentru distribuirea sumei prestaţiei

  • 4
    Pasul 4. Distribuirea prestaţiei către beneficiar prin modalitatea de plată selectată

    Lista prestatorilor disponibili în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay) poate fi gasită accesînd https://mpay.gov.md/Info/Partners.

    publicService.channels.5.title

Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova
buttons.more
publicService.categories.title
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.