Autorizație de folosință specială a apei
Este documentul care atestă dreptul de folosință a apelor pentru următoarele activități: a) captarea apei din sursele de apă de suprafaţă şi din cele subterane pentru alimentarea cu apă destinată consumului uman; b) captarea şi folosinţa apei din sursele de apă de suprafaţă şi din cele subterane în scopuri tehnice şi industriale, inclusiv la prelucrarea produselor alimentare şi în agroindustrie; c) captarea şi folosinţa apei din diferite surse pentru irigare; d) folosinţa apei în acvacultură şi piscicultură; e) deversarea apelor uzate; f) utilizarea apei pentru generarea de energie hidro-electrică; g) exploatarea de pontoane, debarcadere şi de alte structuri hidraulice pe terenul fondului de apă; h) dezvoltarea şi exploatarea comercială a plajelor şi a zonelor de agrement.
publicService.steps.title
- 1Pasul 1. Depunerea solicitării
Solicitarea se depune online prin accesarea butonului Solicită la adresa https://actpermisiv.gov.md/#/ep/permit/119 urmând instrucțiunile sau se încarcă în sistem cu ajutorul funcționarului de la ghișeul Agenției.
publicService.channels.2.title - 2Pasul 2. Examinarea pachetului de acte depus
Autoritatea emitentă (specialistul) deschide cazul, examinează cererea și documentele însoțitoare, verifică respectarea condițiilor. În cazul constatării lipsei documentelor/informației necesare prevăzute expres de legislație, autoritatea emitentă (specialistul) va sista termenul de examinare a cererii și va informa imediat despre acest fapt solicitantul cu specificarea și descrierea temeiului suspendării, termenului și acțiunilor de remediere pentru a iniția examinarea cererii.
Specialistul examinează cazul și organizează examinările suplimentare pe interior pentru luarea deciziei de eliberare a autorizației.
- 3Pasul 3. Perfectarea și eliberarea Autorizației
Specialistul perfectează actul permisiv sau scrie o scrisoare de respingere, cu o justificare corespunzătoare în temeiul prevederilor legii, cu înștiințarea directă a solicitantului și doar în cazul în care solicitantul nu întrunește condițiile expres specificate în lege sau, după caz, nu demonstreazăîntrunirea acestor condiții în decursul suspendării termenului de examinare a solicitării, care se va examina și semna de directorul autorității emitente.
Când actul permisiv (scrisoarea) este gata, solicitantul (reprezentantul legal) primește o notificare electronică, descarcă actul permisiv și confirmă recepționarea documentului.
În cazul când actul permisiv se eliberează pe hîrtie (la solicitare sau conform cerințelor autorității emitente), recepționarul/specialistul tipărește actul permisiv, îl livrează solicitantului (sau reprezentantului său legal) și confirmă recepționarea.