Coordonarea schemelor de distribuire a inscripţiei şi reclamei pe mijloacele de transport

Serviciul prestat constă în coordonarea/avizarea imaginilor publicitare pe/în vehiculele aflate în trafic. Cererea privind prestarea serviciului se depune de către persoana fizică sau delegată al persoanei juridice. 

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1:Depunerea cererei

    Persoana fizică sau persoana delegată din cadrul întreprinderii depune cererea cu anexarea actelor necesare, imaginilor (foto) ale vehiculului cu aspectul în culori a publicităţii şi textului publicitar. Cererea se depune fizic la sediul Inspectoratului național de securitate publică, mun.Chișinău, str.Doina 102.

    docx

  • 2
    Pasul 2: Examinarea cererei și actelor anexate

    Se examinează imaginile foto sau macheta coloră ale vehiculului cu aspectul în culori a publicităţii şi textului publicitar întru avizarea modului de plasare a acesteia în corespundere cu cerinţele securităţii circulaţiei rutiere. Imaginea publicitară nu trebuie să depăşească jumătate din aria (suprafaţa) vopsită a suprafeţelor exterioare vopsite ale mijlocului de transport şi nu trebuie să creeze dificultăţi la identificarea culorii acestuia menţionate în documentele de înregistrare a vehiculului. Este interzisă plasarea publicităţii pe următoarele părţi (elemente) ale mijloacelor de transport: parbrize, geamurile mijloacelor de transport (cu excepţia plafonului transparent), oglinzile retrovizoare, părţile laterale ale camioanelor şi automobilelor care au imprimată o bandă albă, rezervoarele de combustibil şi cutiile de scule. Instalarea pe mijloacele de transport a unor panouri publicitare, tăbliţe sau panouri luminoase. În cazul plasării publicității pe mijloacele de transport prin reutilare simplă, este interzisă: a) amplasarea în scop publicitar pe mijloacele de transport a unor corpuri de iluminat exterioare, neprevăzute de uzina producătoare de mijloace de transport; b) utilizarea în scopuri publicitare a corpurilor de iluminat exterioare instalate pe mijloacele de transport, ce nu corespund cerinţelor GOST 8769-75 „Corpuri de iluminat exterioare la automobile, autobuze, troleibuze, tractoare, remorci şi semiremorci. Cantitatea, amplasarea, culoarea, unghiuri de vizibilitate”; c) plasarea pe mijloacele de transport a publicităţii care are asemănări coloristice şi grafice cu schemele, emblemele, siglele, inscripţiile aplicate/plasate pe vehiculele cu regim prioritar de circulaţie şi a publicităţii care reproduce (imită) indicatoarele rutiere şi semnele de identificare; d) plasarea pe mijloacele de transport a unor imagini publicitare care acoperă corpurile de iluminat exterior, numerele de înmatriculare, inscripţiile şi imaginile informative şi care limitează vizibilitatea.

  • 3
    Pasul 3: Perfectarea avizului

    Informația din cererile depuse se verifică în Sistemul informațional automatizat de evidență a contravențiilor, cauzelor contravenționale, a persoanelor care le-au săvârșit și punctelor de penalizare, în scopul obținerii datelor necesare despre persoana şi unitatea de transport indicată în cerere. Nu se acceptă cererea în cazul constatării neexecutării sancțiunii contravenționale aplicate prin hotărârea/decizia definitivă asupra cauzei contravenționale care are ca obiect o contravenție comisă cu vehiculul solicitat. Ulterior se examinează imaginile foto/macheta coloră prezentate ale aspectului publicității pe suprafețele exterioare ale vehiculelor, contracte încheiate cu proprietarii acestora.

  • 4
    Pasul 4: Eliberarea avizului

    Coordonările/avizele sunt eliberate solicitantului sau reprezentantului acestuia de către persoana responsabilă. La eliberarea acestora persoana responsabilă verifică datele solicitantului conform actelor de identitate și efectuează notarea în registrul înregistrării cererilor contrasemnătură la sediul Inspectoratului național de securitate publică, mun.Chișinău, str.Doina 102. Eliberarea avizului privind modul de plasare a imaginii publicitare pe vehicule va include în anexă imaginea vehiculului cu macheta publicității aplicată.

Informația din această pagină este oferită de către Inspectoratul Național de Securitate Publică . În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiInspectoratul Național de Securitate Publică
Inspectoratul Național de Securitate Publică
Mai multe
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.