Certificat de înmatriculare a aeronavei

Certificatul de înmatriculare este documentul care se emite pentru fiecare aeronavă civilă în parte, prin care se certifică înscrierea acesteia în Registrul Aerian al Republicii Moldova.

Prin înmatriculare aeronava capătă naţionalitatea Republicii Moldova. Autoritatea Aeronautică Civilă îi va elibera un certificat de înmatriculare, în care va indica însemnele de naţionalitate şi de înmatriculare care trebuie înscrise pe aeronavă, potrivit standardelor internaţionale.

Condiţii şi prevederi de bază referitoare la înmatricularea aeronavelor civile sunt stabilite la punctul 0010 din RAC 47.

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Solicitarea înmatriculării

    Cererea cu privire la înmatricularea aeronavei se depune la ghișeul AAC (Serviciul secretariat) la adresa - mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2. Cererea urmează a fi depusă conform formularului din Anexa nr. 2 al Reglementărilor Aeronautice Civile RAC – 47 ”Înmatricularea aeronavelor civile”. RAC-47, poate fi accesat pe pagina web oficială a AAC - https://www.caa.md/cadrul-normativ-3-121

  • 2
    Examinarea cererii și a documentelor prezentate

    Cererea solicitantului cu privire la eliberarea Certificatului de înmatriculare a aeronavei, se examinează în conformitate cu cerințele stabilite în RAC-47 Înmatricularea aeronavelor civile.

  • 3
    Perfectarea și eliberarea certificatului

    Urmare a constatării de către AAC că, documentele depuse corespund cerințelor legale referitoare la înmatricularea aeronavei, AAC, inițiază perfectarea Certificatului cu privire la înmatricularea aeronavei. Certificatul de înmatriculare, se înmînează la ghișeul AAC, solicitantului sau reprezentantului legal.

Informația din această pagină este oferită de către Autoritatea Aeronautică Civilă. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.