Certificat de calificare a echipamentelor de pregătire sintetică pentru zbor (FSTD)

Echipament de pregătire sintetică pentru zbor (Flight Simulation Training Device – FSTD) – echipament de pregătire a piloţilor, care este:

1.în cazul avioanelor, un simulator complet de zbor (Full Flight Simulator – FFS) – un echipament de pregătire pentru zbor (Flight Training Device – FTD), un echipament de pregătire pentru procedurile de zbor şi navigaţie (Flight and Navigation Procedures Trainer – FNPT) sau un echipament de pregătire instrumentală de bază (Basic Instrument Training Device – BITD);

2.în cazul elicopterelor, un simulator complet de zbor (FFS) – un echipament de pregătire pentru zbor (FTD) sau un echipament de pregătire pentru procedurile de zbor şi navigaţie (FNPT). 

Certificatul se solicită de organizațiile de pregătire titulare de certificate de aprobare (ATO, DTO) emise de către AAC sau care solicită un certificat de organizație de pregătire sau o organizație de pregătire DTO, care a depus declarația către AAC. Organizația de pregătire aprobată (ATO) sau organizația de pregătire declarată (DTO) trebuie să depună la AAC cererea pentru obținerea certificatului respectiv.

publicService.steps.title

  • 1
    Depunerea cererii

    Cererea (conform formularului din atașament) se depune la ghișeul unic AAC, situat mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2 sau prin intermediul adresei electronice: info@caa.gov.md, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic.

    pdf

  • 2
    Procesarea și examinarea cererii

    Procesul de examinare se desfășoară în conformitate cu cerințele Capitolului 5, Secțiunea 1 din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile ”Certificarea personalului navigant” PIAC-CPN.

  • 3
    Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare

    Certificatul se eliberează solicitantului la ghișeul unic AAC (mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2). Refuzul eliberării certificatului se comunică solicitantului la adresa electronică, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic.

publicService.disclaimerAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.