Aprobarea programelor de pregătire pentru organizații

Aprobarea programelor de pregătire pentru organizațiile de pregătire aprobate (ATO - Organizație de pregătire aprobată, DTO - Organizație de pregătire declarată, OP-CTA - Organizație de pregătire aprobată pentru controlori de trafic aerian, OP-CC Organizație de pregătire pentru membrii echipajului de cabină) poate fi solicitată de către organizațiile aprobate de AAC, titulare de certificate de aprobare (ATO, OP-CTA,OP- CC) emise de AAC sau dețin aprobarea programului de pregătire inițial DTO sau organizațiile (ATO, OP-CTA, OP-CC) care solicită un certificat de organizație de pregătire sau o organizație de pregătire DTO care a depus declarația către AAC. Solicitantul depune cererea de aprobare/declarația, după caz, a organizației de pregătire sau trebuie să dețină un certificat de aprobare (ATO, OP-CTA, OP-CC) sau să dețină aprobarea programului inițial (DTO).

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Depunerea cererii

    Organizațiile de pregătire ATO, OP-CTA, OP-CC depun cererea de aprobare, iar organizațiile de pregătire DTO depun declarația și programul de pregătire, la ghișeul unic AAC, situat mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2 sau prin intermediul adresei electronice: info@caa.gov.md, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic.

  • 2
    Procesarea și examinarea

    Procesul de examinare pentru ATO se desfășoară în conformitate cu cerințele Capitolului 3, Secțiunile 1 și 3 din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile ”Certificarea personalului navigant” PIAC-CPN. Procesul de examinare pentru DTO se desfășoară în conformitate cu cerințele Capitolului 3, Secțiunile 1 și 2 din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile ”Certificarea personalului navigant” PIAC-CPN. Procesul de examinare pentru OP-CC se desfășoară în conformitate cu cerințele Capitolului 4, Secțiunea 7 din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile ”Certificarea personalului navigant” PIAC-CPN. Procesul de examinare pentru OP-CTA se desfășoară în conformitate cu cerințele din Procedurile și Instrucțiunile Aeronautice Civile ”Certificarea organizațiilor de pregătire” PIAC-ATCO-COP.

  • 3
    Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare

    Aprobarea/refuzul aprobării unui program de pregătire se comunică solicitantului la adresa electronică, cu respectarea cerințelor legale referitoare la documentul electronic. În cazul aprobării inițiale a unui program de pregătire a organizațiilor ATO, DTO, OP-CC, OP-CTA , AAC eliberează certificatul de aprobare a organizației de pregătire corespunzător. În cazul aprobării unui nou program de pregătire a organizațiilor ATO, DTO, OP-CC, OP-CTA , AAC eliberează certificatul de aprobare a organizației de pregătire modificat corespunzător. Documentele se eliberează solicitantului la ghișeul unic AAC (mun. Chișinău, bd. Dacia nr. 80/2, Secţia licenţiere personal aeronautic).

Informația din această pagină este oferită de către Autoritatea Aeronautică Civilă. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiAutoritatea Aeronautică Civilă
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.