Eliberarea copiei echivalente a titlului de protecție, a copiei certificate de pe un document din dosarul OPI sau a unei adeverințe, a copiei pe hârtie de pe documentele din dosarul OPI sau din baza de date

În cazul în care sînt mai mulţi titulari, brevetul se eliberează titularului desemnat în acordul încheiat între solicitanţi sau, în cazul în care nu a fost prezentat un astfel de acord, brevetul se eliberează primului solicitant înscris în cerere. Cotitularii brevetului şi inventatorii pot solicita copii ale brevetului. Copia brevetului este formată din diploma de brevet, la care se anexează fasciculul de brevet. Fascicula de brevet de invenţie cuprinde pagina de capăt (pagina de titlu) conținînd datele bibliografice și rezumatul , descrierea, revendicările, desenele, după caz, şi raportul de documentare în baza căruia s-a apreciat brevetabilitatea invenţiei revendicate.

Orice persoană are dreptul să ia cunoştinţă de documentele cererii, după publicarea acesteia în BOPI, prin solicitarea copiilor documentelor referitoare la cerere, cu condiţia depunerii unei cereri în acest sens şi achitării taxei corespunzătoare conform Hotărîrii Guvernului nr.774 din 13 august 1997. În cazul în care cererea este retrasă şi nu a fost publicată anterior, materialele cererii pot fi consultate numai cu acordul scris al solicitantului sau la solicitarea instanţei judecătoreşti. Sînt excluse de la inspectare: a) documentele referitoare la proiectele de hotărîri şi avize care nu se comunică părţilor interesate; b) documentele care au servit la elaborarea notificărilor şi hotărîrilor/deciziilor AGEPI, în limitele Legii privind accesul la informaţie nr.982-XIV din 11 mai 2000 (Monitorul Oficial al Republicii Moldova, 2000, nr.88-90, art.664); c) documentele care conţin indicarea inventatorului, în cazul în care acesta a refuzat să fie menţionat în materialele cererii; d) documentele referitoare la modificarea componenţei Comisiei de contestaţii sau care conţin obiecţii privind membrii acesteia. 


Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii de eliberare a copiei echivalente a titlului de protecţie

    Cererea se depune la ghișeul Agenției pe adresa: Andrei Doga 24/1, Chișinău sau se transmite prin e-mail: cerere@agepi.gov.md.

  • 2
    Pasul 2. Achitarea taxei

    Achită

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea şi tipărirea copiei echivalente a titlului de protecţie

    Copia se recepționează la ghișeul Agenției

Informația din această pagină este oferită de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiAgenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală
Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală
Mai multe
Categoriile serviciului
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.