Înregistrarea dreptului de proprietate asupra bunului imobil nou format

Înregistrarea dreptului de proprietate asupra unui bun imobil care a apărut în rezultatul desfăşurării procedurii de formare prin metoda comasării mai multor bunuri imobile. 

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pas 1. Depunerea și recepționarea cererii

    Solicitantul depune cererea la Centrul multifuncțional teritorial a ASP. Specialistul de la ghișeu asigură: a) examinarea prealabilă a documentelor; b) examinarea materialelor cadastrale; c) primirea sau respingerea cererii: perfectarea cererii / perfectarea deciziei de respingere a cererii.

  • 2
    Pas 2. Achitarea serviciului

    Serviciul poate fi achitat prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

    Achită

  • 3
    Pas 3. Executarea cererii

    Specialistul întreprinde următoarele acțiuni: a) Solicitarea dosarelor din arhivă în SCT unde nu este SMAE-ELO; b) Ridicarea dosarului din arhivă în SCT unde nu este SMAE_ELO; c) Verificarea existenței recepției lucrării cadastrale. d) Examinarea documentelor pentru înregistrare sau pentru efectuarea modificărilor; e) Luarea deciziei privind înregistrarea, corectarea erorilor, prelungirea termenului de înregistrare, de refuz a înregistrării, după caz; f) Perfectarea deciziei de corectare a erorilor / de prelungire a termenului de înregistrare, de refuz, după caz.

  • 4
    Pas 4. Eliberarea documentelor

    Eliberarea documentelor are loc la ghișeul CMF al ASP. Specialistul întreprinde urmtătoarele acțiuni: a) Efectuarea înscrierilor în registru; b) Îndosarierea documentelor; c) Aplicarea parafei 'înregistrat', a ștampilei 'Stins' pe document; d) Confirmarea executării cererii.

Informația din această pagină este oferită de către Cadastrul Bunurilor Imobile. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiCadastrul Bunurilor Imobile
Cadastrul Bunurilor Imobile
Mai multe
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.