Înregistrarea primară selectivă a dreptului de proprietate

Prima înscriere efectuată în Registrul bunurilor imobile referitor la un bun imobil şi dreptul de proprietate asupra lui. Serviciul este solicitat de către titularul dreptului de proprietate, dobândit în procesul de transmitere în proprietate a terenurilor sau altor bunuri imobile, pentru care nu au fost efectuate lucrări de înregistrare primară masivă în cadrul Programului de stat pentru crearea cadastrului (HG 1030/1998) sau pentru a înregistra bunul nou construit sau format în procedură de formare prin separare, divizare.

Programarea prealabilă pentru solicitarea serviciilor în Centrele multifuncționale teritoriale este disponibilă accesând link-ul: https://programare.asp.gov.md/qwebbook/index.jsp?lang=ro

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pas 1: Depunerea cererii

    Cererea se depune la Centrele multifuncționale teritoriale ale ASP conform programării. La depunerea cererii, aceasta se verifică prealabil, se examinează materialele cadastrale și se ia decizia de acceptare sau respingere a cererii.

  • 2
    Pas 2: Achitarea serviciului

    Serviciul poate fi achitat prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

    Achită

  • 3
    Pas 3. Executarea cererii

    a) Solicitarea materialelor din arhivă în SCT unde nu este SMAE-ELO; b) Ridicarea materialelor din arhivă în SCT unde nu este SMAE_ELO; c) Verificarea existenței lucrării cadastrale recepționate de către ASP; d) Examinarea documentelor; e) Luarea deciziei privind înregistrarea,, prelungirea termenului de înregistrare, de refuz a înregistrării, după caz; f) Perfectarea deciziei de prelungire a termenului de înregistrare, de refuz, după caz.

  • 4
    Pas 4. Înregistrarea

    a) Efectuarea înscrierilor în registru; b) Îndosarierea documentelor; c) Aplicarea parafei 'înregistrat' pe document; d) Confirmarea executării cererii.

  • 5
    Pas 5. Eliberarea documentelor

    Documentele se eliberează la ghișeul Centrului multifuncțional

Informația din această pagină este oferită de către Cadastrul Bunurilor Imobile. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiCadastrul Bunurilor Imobile
Cadastrul Bunurilor Imobile
Mai multe
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.