Eliberarea autorizațiilor pentru desfășurarea activității în Portul Internațional Liber Giurgiulești
Rezidentul Portului Internațional, activează pe teritoriul Portului în temeiul autorizației corespunzătoare pentru desfășurarea activității în Portul Internațional, Autorizația este eliberată de Reprezentantul Guvernului în Portul Internațional și este valabilă pe întreg teritoriul Portului Internațional. Autorizația este eliberată separat pentru fiecare gen de activitate, desfășurată în Portul Internațional, pe perioada de valabilitate a contractului, încheiat între rezident și Investitorul General. Este interzisă activitatea rezidenților pe teritoriul Portului Internațional fără autorizații.
publicService.steps.title
- 1Pasul 1. Depunerea cererii
Solicitarea se depune prin accesarea butonului Solicită prin intermediul sistemului informațional de gestionare a actelor permisive. Solicitările transmise prin poștă la adresa: mun. Chișinău, Piața Marii Adunări Naționale, 1 sau prin e-mail: secretariat@mded.gov.md; diana.cozma@mded.gov.md sunt încărcate în SI GEAP.
publicService.channels.2.title - 2Pasul 2. Procesarea și examinarea
Reprezentantul Guvernului examinează cererea și setul de acte depuse și eliberează Autorizație pentru categoria/genul de activitate desfășurată în cadrul Portului Internațional, conform solicitării. Reprezentantul Guvernului este obligat să ia o decizie privind acordarea sau refuzul de acordare a autorizației și, în termen de 10 zile din momentul depunerii tuturor actelor, să elibereze autorizația sau să prezinte rezidentului o înștiințare privind refuzul de a-i acorda autorizația, specificând motivele refuzului. În cazul în care expertiza materialelor examinate necesită timp suplimentar pentru verificare, termenul de luare a deciziei privind eliberarea autorizației poate fi prelungit încă pentru 5 zile lucrătoare.
- 3Pasul 3. Eliberarea autorizației
Autorizația se generează automat prin Sistemul informațional de gestionare a actelor permisive SI GEAP.
- 4Pasul 4. Refuzul eliberării autorizației
Drept temei pentru refuzul de acordare a autorizației pot servi: a) informațiile neautentice sau incomplete în documentele depuse; b) necorespunderea genului de activitate sau a proiectului investițional, pentru desfășurarea căruia este solicitată autorizația, cu genurile de activitate sau proiectele investiționale, prevăzute în documentele de înregistrare, precum și cu contractul de subarendă dintre rezident și Investitorul General. Reprezentantul Guvernului prezintă rezidentului o notificare privind refuzul de a-i acorda autorizația, specificând motivele refuzului. Rezidentul poate să înainteze o altă cerere privind acordarea autorizației, numai după înlăturarea cauzelor care au condus la refuzul acordării autorizației.