Certificat de valoare biologică
Certificat de valoare biologică – act care confirmă că, cel puțin pe segmentul verificat de către inspectori, originea soiului este cunoscută și că identitatea acestui soi a fost menținută distinctiv pe durata producerii și că materialul săditor are autenticitate și puritate varietală, este liber de maladii sau de dăunători periculoși și este viabil din punct de vedere fiziologic.
publicService.steps.title
- 1Pasul 1. Depunerea cererii
Agentul economic depune cerere la Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor.
- 2Pasul 2. Achitarea taxei
Agentul economic solicitant achită taxa pentru prestarea serviciului, conform prevederilor normative în vigoare.
- 3Pasul 3. Procesarea și examinarea cererii
Autoritatea emitentă (inspectorul responsabil din cadrul Direcției teritoriale pentru siguranța alimentelor) examinează cererea și verifică documentele însoțitoare, efectuează analiza probei la indicii tehnici de calitate conform standardelor în vigoare.
- 4Pasul 4. Elaborarea Raportului de analiză
În baza rezultatelor obținute, inspectorul responsabil, îndeplinește Raportul de analiză pentru verificarea calității exterioare a materialului de înmulțire și plantare fructifer.
- 5Pasul 5. Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare
Certificatul de valoare biologică se eliberează la ghișeul subdiviziunii teritoriale unde a fost depusă solicitarea.