Certificat de valoare biologică

Certificat de valoare biologică – act care confirmă că, cel puțin pe segmentul verificat de către inspectori, originea soiului este cunoscută și că identitatea acestui soi a fost menținută distinctiv pe durata producerii și că materialul săditor are autenticitate și puritate varietală, este liber de maladii sau de dăunători periculoși și este viabil din punct de vedere fiziologic.

publicService.steps.title

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Agentul economic depune cerere la Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor.

  • 2
    Pasul 2. Achitarea taxei

    Agentul economic solicitant achită taxa pentru prestarea serviciului, conform prevederilor normative în vigoare.

  • 3
    Pasul 3. Procesarea și examinarea cererii

    Autoritatea emitentă  (inspectorul responsabil din cadrul Direcției teritoriale pentru siguranța alimentelor) examinează cererea și verifică documentele însoțitoare, efectuează analiza probei la indicii tehnici de calitate conform standardelor în vigoare.

  • 4
    Pasul 4. Elaborarea Raportului de analiză

    În baza rezultatelor obținute, inspectorul responsabil, îndeplinește Raportul de analiză pentru verificarea calității exterioare a materialului de înmulțire și plantare fructifer.

  • 5
    Pasul 5. Eliberarea/amânarea/refuzul de eliberare

    Certificatul de valoare biologică se eliberează la ghișeul subdiviziunii teritoriale unde a fost depusă solicitarea.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
buttons.more
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.