Pașaport al stupinei

Obținerea pașaportului stupinei (prisăcii). Pașaport al stupinei este un act (formular nr. 2-Ap), eliberat de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în care se indică deținătorul stupinei, adresa juridică, locul de înregistrare la staționar, numărul familiilor de albine, rasa, supravegherea statului. În zootehnie și supravegherea sanitar-veterinară, termenele și caracterul măsurilor de profilaxie și combatere a maladiilor la albine, adresele de amplasare a stupinei în pastoral.

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1 Depunerea solicitării

    Solicitarea de eliberare a pașaportului stupinei:

    • se generează automat de Sistemul Informațional ,,BeeProtect”;
    • se depune fizic la sediul STSA ;
    • sau se transmite la e-mail: info@ansa.gov.md.


    Solicită

  • 2
    Pasul 2. Verificarea informației și a documentelor prezentate

    La depunere, inspectorul STSA verifică cererea și documentele anexate la corespunderea cu prevederile cadrului legal.

    Pentru înregistrarea și eliberarea pașaportului al stupinei, deținătorul stupinei care poate fi de diferite forme juridice, cum ar fi: Gospodării Țărănești, Societăți cu Răspundere Limitată, Societăți pe Acțiuni, Întreprinderi Individuale, precum și persoane fizice sunt obligate să prezinte inspectorilor zootehnici/medicilor veterinari din cadrul subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor, certificatul sau adeverință eliberată de consiliul local, primăria cu informațiile că este deținătorul de stupină și locuitor al localității respective. De asemenea va prezenta copiile actelor de identitate, certificatele de înregistrare a gospodăriei, amplasarea stupinei. Orice unitate este în drept de a-și înregistra activitatea indiferent de numărul de stupi existenți.

    În caz de corespundere a actelor depuse, se desfășoară controlul la fața locului, în scopul inspectării și confirmării respectării de către producător/solicitant a cerințelor și normelor în zootehnie și sanitar-veterinare.

  • 3
    Pasul 3 Achitarea pașaportului

    Achitarea în baza facturii de către solicitant la sediile poștale/bănci și prin Mpay.

    Achită

  • 4
    Pasul 4. Eliberarea pasaportului

    Pașaportul stupinei se eliberează în cadrul subdiviziunilor teritoriale ANSA.

Informația din această pagină este oferită de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiAgenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor
Mai multe
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.