Certificat de omologare (înregistrare) a produsului de uz fitosanitar sau a fertilizantului (cu excepţia celor marcaţi cu menţiunea 'Îngrăşămintele CE')

Obținerea certificatului de omologare (înregistrare) a produsului de uz fitosanitar sau a fertilizantului (cu excepţia celor marcaţi cu menţiunea 'Îngrăşămintele CE')

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Cererea se depune la ghișeul Serviciului pe adresa: MD 2032 Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Sarmizegetusa 16A

  • 2
    Pasul 2. Includerea produsului în programul de cercetare

    Includerea produsului în Programul de cercetare-testare-experimentare de stat şi efectuarea cercetărilor în condiții de câmp cu prezentarea ulterioară a Raportului de testare solicitantului omologării. Ultimul termen de includere a produsului în Programul de stat este 1 martie;

  • 3
    Pasul 3. Întocmirea contractului privind cercetarea

    Întocmirea contractului prvind cercetarea-testarea-experimentarea de stat;

  • 4
    Pasul 4. Testarea

    Testarea pentru o variantă a pesticidelor și fertilizanților: la culturile de câmp și prășitoare – 400 EUR; la culturile legumicole, la vița de vie şi culturile pomicole – 450 EUR; Testarea de stat se efectuează în cel puţin 4 variante: martor (de control) – varianta fără tratare, produsul solicitat pentru cercetare-testare-experimentare de stat în minimum 2 doze (se consideră două variante) şi varianta etalon – pentru comparație. Deci suma totală va fi de 1600-1800 (400/450*4) EUR pentru o cultură.

  • 5
    Pasul 5. Prezentarea mostrelor

    Prezentarea mostrelor de către solicitant sau producător pe cont propriu, pînă la fondarea experienţelor

  • 6
    Pasul 6. Eliberarea certificatului

    Certificatul se recepționează la ghișeul instituției.

Informația din această pagină este oferită de către Serviciul de Stat „Centrul de Stat pentru Atestarea şi Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar şi a Fertilizanţilor”. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiServiciul de Stat „Centrul de Stat pentru Atestarea şi Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar şi a Fertilizanţilor”
Serviciul de Stat „Centrul de Stat pentru Atestarea şi Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar şi a Fertilizanţilor”
Mai multe
Categoriile serviciului
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.