Revendicarea priorității unei cereri depuse la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, corectarea sau suplimentarea unei revendicări a priorității

În conformitate cu art. 39 şi 40 din Legea nr. 50/2008, o persoană care a depus, conform prevederilor legale, o cerere de brevet de invenţie, de model de utilitate, de certificat de utilitate sau de certificat de autor în sau pentru un stat parte la Convenţia de la Paris sau membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului ori succesorul său în drepturi beneficiază, în scopul depunerii unei cereri de brevet pentru aceeaşi invenţie, de un drept de prioritate pe o perioadă de 12 luni de la data de depozit a primei cereri; ziua depozitului nu este cuprinsă în termen. Solicitantul sau succesorul în drepturi al acestuia are dreptul să revendice într-o cerere ulterioară o prioritate a unei cereri anterioare depuse la AGEPI pentru aceeaşi invenţie dacă revendicarea priorităţii se face în termen de 12 luni de la data de depozit a cererii anterioare (prioritate internă). În acest caz, cererea anterioară se consideră retrasă. În cazul în care anumite elemente ale invenţiei pentru care se revendică prioritatea nu sunt cuprinse în revendicările formulate în cererea anterioară, prioritatea poate fi recunoscută cu condiţia ca documentele cererii anterioare să dezvăluie clar aceste elemente. 

În conformitate cu art. 37 şi 38 din Legea nr. 39/2008, orice persoană sau succesorul în drepturi al acesteia care a depus, conform prevederilor legale, o cerere de brevet pentru soi de plantă într-un stat membru al UPOV sau într-un stat membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului beneficiază, în scopul depunerii unei cereri de brevet pentru acelaşi soi, de un drept de prioritate pe o perioadă de 12 luni de la data de depozit a cererii anterioare; ziua depozitului nu este cuprinsă în termen. Solicitantul care intenţionează să beneficieze de prioritatea unei cereri anterioare trebuie să depună o solicitare de revendicare a priorităţii, o copie a cererii anterioare şi, după caz, o traducere a acesteia în limba de stat.

Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1. Depunerea declaraţiei/solicitării de revendicare a priorităţii

    Cererea se depune: 1) prin accesarea butonului Solicită la adresa: https://e-servicii.agepi.gov.md/; 2) la ghișeul Agenției pe adresa: Andrei Doga 24/1, Chișinău; 3) sau se transmite prin e-mail: cerere@agepi.gov.md.

    Solicită

  • 2
    Pasul 2. Înregistrarea datelor în Baza de date

  • 3
    Pasul 3. Întocmirea actului de prioritate

Informația din această pagină este oferită de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiAgenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală
Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală
Mai multe
Categoriile serviciului
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.