Înregistrarea dactiloscopică benevolă

 Dactiloscopierea persoanelor - activitate, desfăşurată de organele abilitate, privind colectarea, evidenţa, păstrarea, clasificarea, sistematizarea şi furnizarea datei dactiloscopice, stabilirea şi confirmarea identităţii persoanelor.

Înregistrarea dactiloscopică se efectuează pentru  stabilirea şi confirmarea identităţii a persoanei, în vederea apărării drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale persoanelor fizice şi juridice, pentru protejarea intereselor societăţii şi ale statului.

Poate fi efectuată înregistrare dactiloscopică următoarelor categorii de persoane:

a) cetăţeni ai Republicii Moldova;

b) străini care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova şi care au sosit în căutare de azil dacă au depus cerere pentru a li se acorda azil politic ori un altfel de azil sau pentru a li se atribui statut de refugiat.

Cetăţenii Republicii Moldova, şi străini au dreptul la înregistrare dactiloscopică benevolă.


Procedura de dactiloscopiere este reglementată de:

  • Legea nr. 1549/2002 cu privire la înregistrarea dactiloscopică de stat;
  • Hotărârea Guvernului Nr.1310 din 31.10.2003 despre aprobarea Regulamentului cu privire la obţinerea, evidenţa, păstrarea, sistematizarea şi utilizarea informaţiei dactiloscopice şi Listei funcţiilor deţinute de persoanele supuse înregistrării dactiloscopice obligatorii.





Descrierea procesului de obținere a serviciului în cauză

  • 1
    Pasul 1. Depunerea cererii

    Înregistrarea dactiloscopică benevolă se efectuează la cerere, depusă la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare pe adresa: MD-2059, mun.Chisinau, str-la Vladimir Komarov, 10.

    doc

  • 2
    Pasul 2. Colectarea datei dactiloscopice

    Dactiloscoparea propriuzisă - prevăzută în actele normative atașate.

  • 3
    Pasul 3. Eliberarea certificatului de dactiloscopare persoanei solicitante.

    Certificatul de dactiloscopare se eliberează îndată după dactiloscopiere în cadrul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare pe adresa: MD-2059, mun.Chisinau, str-la Vladimir Komarov, 10.

Informația din această pagină este oferită de către Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare. În cazul în care considerați că informația este incompletă sau incorectă, vă rugăm să contactați reprezentanțiiCentrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare
Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare
Mai multe
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.